RoVentura ajunge sâmbătă la Buzău

0
26
0 0
Read Time:1 Minute, 31 Second

Emisiunea de călătorii „ROventura” ne invită sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, la Kanal D, într-un periplu de poveste prin istoria și tradițiile uneia dintre cele mai vechi și importante așezări muntenești, Buzău.

George Mihai și Andreea Străvoiu au ajuns aici în zi de sărbătoare așa că au dat o fugă la Drăgaica, cel mai vechi și cel mai mare târg din țară, un loc unde atmosferă unică, de-o frumusețe rară, a vechiului iarmaroc, este prețuită și păstrată.

Tradiția face o punte peste timp și leagă tot ce înseamnă dezvoltarea Buzăului de astăzi cu repere de odinioară. De-acolo, de la rădăcină, pornim și noi astăzi, alături de roventurieni, în descoperirea Buzăului lui Marghiloman.

Mare om politic și patriot, Alexandru Marghiloman e o figură emblematică a Buzăului de-acum o sută de nai, a cărui aură veghează, însă, și astăzi, peste aceste meleaguri.

Din trecut până în zilele noastre, de la Buzăul lui Marghiloman, la Buzăul lui Toma, orașul se dezvoltă sănătos, mai ales că primarul e un om care respectă trecutul și prețuiește istoria. Începem împreună descoperirea ei, chiar în clădirea – simbol a orașului, Palatul Comunal.

Cu dragoste pentru aceste meleaguri, sădită în suflet, încă din copilărie, George se bucură ori de câte ori ajunge pe-aici în vreo călătorie. Deși Crângul este, pe alocuri, la fel ca atunci, sunt planuri ce vor transforma oaza de verdeață a Buzăului într-o destinație râvnită de mulți români.

Vă vom arăta, tot în această ediție, și cum e cinstită memoria eroilor care au luptat pentru aceste meleaguri. Veritabilă expoziție fotografică în aer liber, o cronologie a istoriei Buzăului, dar și o splendidă reprezentare a locurilor și clădirilor emblematice, Calea Eroilor deschide parcă acest oraș tuturor vizitatorilor săi, dar fură câte o privire chiar și celor aflați în tranzit prin orașul capitală de județ.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %