Serviciul de Telecomunicații Speciale a împlinit 30 de ani de la înființare

0
69
0 0
Read Time:1 Minute, 22 Second

STS a celebrat 30 de ani de la înființare, printr-o ceremonie organizată la Sala de Marmură a Cercului Militar Național din București.

La evenimentul aniversar au participat Președintele României, Klaus Iohannis, Președintele interimar al Senatului României, Alina Gorghiu, și reprezentanți ai Parlamentului României, Prim-ministrul României, Nicolae Ciucă, și membri ai Guvernului, precum și șefi ai instituțiilor din sistemul național de apărare, ordine publică și securitate națională și ai autorităților publice cu care instituția noastră colaborează.

Serviciul de Telecomunicații Speciale a luat ființă în baza Hotărârii Consiliului Suprem de Apărare a Țării din data de 18 decembrie 1992.

Misiunea instituției este să furnizeze servicii de comunicații și tehnologia informației securizate pentru autoritățile și instituțiile publice centrale și locale din România.

În cei 30 de ani de activitate, STS a dezvoltat rețele, sisteme și servicii în cele mai noi și diverse tehnologii, cu soluții de securitate asociate din domenii care susțin activitățile statului și care oferă cetățenilor serviciile de care au nevoie.

STS este administratorul Serviciului de urgență 112, a operaționalizat primul centrul de securitate cibernetică de stat din România (CORIS-STS), Centrul de Management al Rețelelor (NOC-STS), centre de date și centre de servicii esențiale IT&C.

STS administrează o infrastructură modernă de comunicații, la nivel național, prin care sunt conectate peste 22.000 de sedii ale instituțiilor publice și prin care sunt furnizate servicii digitale necesare bunei desfășurări a activităților: internet, e-mail, găzduire site-uri și sisteme informatice, semnătură electronică, rețele de cooperare securizate și soluții de securitate cibernetică. De asemenea, programatorii din STS dezvoltă platforme și aplicații informatice cu arhitecturi complexe, utile cetățenilor în relația cu statul.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %