Spectaculosul pod din zona localităţii Podul Dâmboviţei, ar putea fi deschis până la sfârşitul lui noiembrie

0
18
0 0
Read Time:1 Minute, 15 Second
Primul pod metalic în arc de cerc cu calea de rulare la partea superioară construit până acum în România, este foarte aproape de deschidere!
Podul din zona localității #PodulDâmboviței, situat pe #DN73, cu o lungime de 170 de metri și o înălțime maximă de 31 de metri, ar putea fi dat în circulație la finalul lunii noiembrie 2023. Un an și șase luni a durat construcția podului, finanțat prin POIM.
„După ce am verificat astăzi lucrările în şantier am certitudinea că putem să deschidem circulaţia pe noul pod până la sfârşitul lunii noiembrie (2023)„, a scris pe facebook Cristian Pistol, directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii (CNAIR).
Podul va prelua traficul rutier pe traseu istoric Rucăr – Bran și va avea o contribuție importantă la dezvoltarea economică a zonelor tranzitate de DN73 în Muntenia și Transilvania.
Atât turiștii care vor dori să ajungă în zonă, în special pentru a vizita Castelul Bran cât și marii transportatori vor beneficia de siguranță și confort o dată cu deschidere circulației pe noul pod.
Vechiul pod în arc din zidărie de piatră (construit în #1886), declarat monument istoric va rămâne deschis doar circulației pentru vehicule cu greutatea maxima de 16 tone, în timp ce autovehiculele de mare tonaj vor circula doar pe noul pod metalic.
Noul pod în arc, construit de ingineri români, a putut fi realizat doar după ce au fost identificate soluții tehnice care să nu afecteze mediul și care să permită accesul la proprietățile din proximitatea sa.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %