Țara Hațegului, un loc de neuitat, sâmbătă la Kanal D

0
74
0 0
Read Time:1 Minute, 20 Second

Binecuvântată cu frumuseți naturale și podoabe istorice, comuna de pe teritoriul Geoparcului „Țara Hațegului” cucerește și prin tradițiile culinare ce alintă gusturile turiștilor.

Sâmbătă, de la ora 15:00, la Kanal D, George Mihai și Andreea Străvoiu, gazdele „ROventura”, ne invită să vedem cascada Lolaia și să vizităm, prin intermediul emisiunii, Cetatea Medievală Mălăiești. Roventurienii ne vor „păstra loc” și pentru deliciile de la Câmpu lui Neag, unde ne vor face și o recomandare de cazare în Raiul de la poalele Retezatului.

Pentru început, ajungem, prin intermediul emisiunii, la Sălașu de Sus, o perlă neșlefuită de la poalele masivului Retezat, o minunăție de loc din care nu-ți mai vine să pleci.

Batem la una dintre cele patru porți de intrare în primul parc național din România și unul dintre cele mai frumoase. Călătoria noastră începe însă de la centrul de informare turistică din inima comunei.

Valea Nucșoarei îi îmbie pe iubitorii muntelui cu zeci de trasee marcate spre crestele încă împodobite cu zăpadă. Până s-ajungă la ele, le iese în cale una dintre cele mai frumoase cascade din România, cascada Lolaia.

Cascada aruncă, zgomotos, șuvoiul de apă, gâtuit între stânci, de la peste 30 de metri înălțime. De-acolo-și continuă calea, purtând, la vale, poveștile munțior, din piatră în piatră. Românii ajung aici, din toate colțurile țării, să se bucure de-o vacanță cât o terapie. Aerul tare și bucatele tradiționale aduc fiecărei călătorii un plus de savoare.

Porniți pe urmele gustului, ajungem să ne înfruptăm dintr-un veritabil simbol al Țării Hațegului – virșlii de Sălaș, produs tradițional, local, atestat și apreciat la nivel european.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %