Târgul de obiecte folosite a ajuns la a doua ediție

0
63
0 0
Read Time:1 Minute, 44 Second

La etajul 1 al Atelierelor Malmaison a luat naștere inițiativa L1, un spațiu dedicat sprijinirii muncii artistice, creatoarelor și creatorilor săi.

L1 este un spațiu colaborativ multifuncțional și multidisciplinar dedicat susținerii artistelor și artiștilor contemporani. Spațiul găzduiește la etajul 1 al Atelierelor Malmaison studiouri de producție artistică, deschise pentru vizitare numai cu ocazia unor evenimente speciale sau cu programare pentru persoane și grupuri din domeniu.

Atelierele Malmaison, inițiativa demarată în 2020 la etajul 1 al clădirii Malmaison de Asociația MATKA împreună cu un grup eterogen de artiste și artiști, este în prezent un spațiu care găzduiește studiouri de artist, săli de repetiții, spații de proiecte și galerii de artă pe 2 etaje ale corpului B și în alte spații de la parterul clădirii și din construcțiile adiacente din curte.

Prin programe și evenimente culturale, L1 dorește să construiască o conexiune apropiată între public și arta contemporană care să contribuie la o mai bună înțelegere a practicilor actuale ale creatoarelor și creatorilor săi și la extinderea comunității de persoane interesate de artă.

Planurile pentru 2023 implică un parteneriat cu Banca Transilvania care sprijină activitatea colectivului L1 în spațiul gestionat de MATKA.

Primele semințe ale parteneriatului au fost deja sădite în Grădina Malmaison, iar primul rod se manifestă sub forma celei de-a doua ediții a Târgului de obiecte folosite de la Malmaison în weekendul 29-30 aprilie.

Târgul este un eveniment de strângere de fonduri care are rolul de a sprijinii prezența comunității în spațiu și care promovează, în același timp, o formă de economie circulară. Haine, pantofi, cărți, discuri, casete, aparate foto, bibelouri și multe alte obiecte folosite de artistele și artiștii de la L1 așteaptă publicul larg din București pe durata celor două zile. O mare parte dintre obiectele de la Târg vor putea fi luate acasă gratuit, însă comunitatea nu poate gestiona donații de obiecte din partea publicului.

L1 vă așteaptă sâmbătă și duminică, 29-30 aprilie, între orele 14-20 la etajul 1 al Atelierele Malmaison, Calea Plevnei 137C, corp B. Dacă vremea va permite, Târgul va coborî în curtea interioară a clădirii. 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %