TAROM spune că va zbura în regim normal, inclusiv după data de 1 decembrie

0
29
0 0
Read Time:1 Minute, 51 Second

Compania Naţională de Transporturi Aeriene Române – TAROM comunică faptul că toate operațiunile sale, inclusiv cele derulate prin flotă, respectiv serviciile de operare curse spre toate destinațiile, vor continua să se deruleze în condiții normale, data de 1 decembrie marcând momentul de sărbătoare națională pentru toți românii, inclusiv pentru angajații TAROM.

Referitor la impactul pe care Legea nr. 296/2023 privind unele măsuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilității financiare a României pe termen lung, TAROM, în calitate de companie deținută de statul român, salută intenția legiuitorului de a stopa risipa bugetară și acționează în mod firesc pentru susținerea intereselor statului român de a administra o afacere competitivă în plan concurențial, inclusiv prin proceduri legale care să conducă la exceptarea TAROM de la anumite prevederi ale legii anterior menționate.

„Consiliul de Administrație al TAROM a avizat în 20 noiembrie Memoriul de exceptare care a fost transmis și se află în procedură firească de aprobare în Adunarea Generală a Acționarilor. Înțelegem dorința expansivă de comunicare și acțiunea Sindicatului Unit TAROM de a depune propriul Memoriu, în paralel cu cel depus la Ministerul Transporturilor și fundamentat oficial direct de către companie, pentru că anumite prevederi ale legii care vizează îndeosebi autoritățile și instituțiile publice pot avea un altfel de efect asupra companiilor de stat care acționează efectiv în piețe concurențiale.

Suntem convinși că statul român va acționa mereu în interesul cetățenilor săi, prin urmare nu avem îndoieli referitoare la faptul că, dacă vor fi aprobate excepții fundamentate, TAROM se va regăsi pe această listă”, declară Bogdan Popescu, directorul general al TAROM.

Despre TAROM

Compania Naţională de Transporturi Aeriene Române – TAROM a fost înfiinţată în anul 1954 şi îşi desfăşoară activitatea sub autoritatea Ministerului Transporturilor, fiind membră a Alianţei SkyTeam din 25 iunie 2010.

Transportatorul Național al României deține o flotă de 18 aeronave și are în portofoliul său un număr de 70 de destinații operate cu aeronave proprii sau deservite de partenerii săi code share. Din anul 1993, TAROM este companie membră a Asociaţiei Internaţionale a Transportatorilor Aerieni (IATA).

Mai multe detalii despre produsele și serviciile oferite de compania TAROM pot fi obținute accesând site-ul www.tarom.ro sau apelând gratuit Serviciul Call Center la numărul de telefon 004 021 99 78.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %