Teatrul Masca va participa la „Noaptea Muzeelor” cu spectacolul de statui vivante „Români la porțile lumii”, pe care îl va susține în curtea Casei Filipescu-Cesianu, sâmbătă, 13 mai, în intervalul 19.00-21.30.
Noaptea muzeelor adună în fiecare an sute de mii de oameni care aleg să petreacă câteva ore într-unul dintre muzeele ce își deschid porțile gratuit cu această ocazie. Teatrul Masca a colaborat, încă de la primul eveniment de acest tip din țara noastră, cu toate muzeele din Capitală – și nu numai – cu scopul declarat de a oferi celor care participă la eveniment o experiență completă: vizitarea unui muzeu și un spectacol de teatru altfel. La ediția din acest an, Masca va juca spectacolul Români la porțile lumii în curtea Casei Filipescu-Cesianu (Calea Victoriei, 151), între orele 19.00 și 21.30. Spectacolul și intrarea la muzeu vor fi gratuite.
Un spectacol despre bucuria de a fi român
La sfârșitul secolului al XIX-lea și în prima jumătate a secolului XX societatea românească este eclectică și efervescentă. Au loc descoperiri și realizări epocale. Se remarcă personalități unice în toate domeniile: matematică, inginerie, științele naturii, microbiologie, chimie, artă etc. Cine sunt acestea și cum au schimbat ele lumea?
ROMÂNI LA PORȚILE LUMII este un spectacol care îți oferă șansa de a cunoaște secretele care i-au motivat și inspirat pe: Lucia Sturdza Bulandra, Haricleea Darclee, Elvira Popescu, Smaranda Brăiescu, Alice Cocea, Maria Virginia Andreescu Haret, Carol Davilla, Theodor Pallady, Tony Bulandra, Smaranda Gheorghiu.
Imaginat ca o vizită într-un muzeu și având o puternică dimensiune educativă, spectacolul se folosește de fascinația pe care o exercită statuia vivantă și de latura interactivă a acestei formule de teatru pentru a transmite informații relevante despre fiecare personaj, oferindu-le acestora oportunitatea de a ne ”vorbi”, peste ani, celor care îi privim acum.