Teroare la Moscova. Un atac armat a fost lansat într-un Mall

0
31
0 0
Read Time:1 Minute, 36 Second

Cel puțin 40 de persoane au fost ucise și 100 rănite, în atacul amrat de la un Mall din Moscova. Mai multe persoane înarmate au pătruns în incinta centrului comercial din capitala Rusiei și au început să tragă în toate persoanele pe care le întâlneau în cale.

Atacul a avut loc într-o sală de concerte din oraşul Krasnogorsk, situat la periferia Moscovei, în timp ce avea loc un concert al trupei ruseşti de rock „Picnik”.

Circa 6200 peroane se aflau în sala de concerte, în momentul atacului.

Autoritățile de la Moscova au activat planul „Sirenă”, iar Ministerul Afacerilor Externe din Rusia a catalogat acest incident drept ”atac terorist”.

Atacul a fost efectuat cu arme automate în centrul comercial Crocus City Hall, unde a urmat o explozie şi a izbucnit un incendiu. Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a anunţat că mai multe persoane au murit în atac.

Evacuarea persoanelor din clădire era în curs de desfăşurare. Focurile de armă au fost trase de cel puţin trei persoane îmbrăcate în haine de camuflaj.

La locul atacului au sosit unităţi speciale şi poliţie antirevoltă.
Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a anulat toate evenimentele publice în capitala rusă în acest sfârşit de săptămână.

Am decis să anulez toate manifestările sportive, culturale şi alte evenimente în masă la Moscova în acest weekend„, a transmis Sobianin pe aplicaţia Telegram.

Un martor ocular îi descrie pe terorişti: Cel puțin cinci persoane, cu barbă. Aceștia se comportă ca niște militari pregătiți și instruiți. În momentul trecerii către clădire, paznicii și oamenii care stăteau la uși au fost uciși. Apoi intrarea principală a fost blocată. Teroriștii sunt înarmați cu puști de asalt AKM.

O a doua explozie a fost auzită vineri la sala de concerte Crocus City Hall din nord-vestul Moscovei, unde anterior s-a înregistrat un atac armat comis de persoane neidentificate, au relatat agenţiile de presă ruse, citate de Reuters.

Ucraina neagă orice implicare în atentatul terorist din Rusia.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %