Tiberiu Purdea a cucerit turneul RTP 1000 GOLD CUP 2023

0
59
0 0
Read Time:2 Minute, 26 Second

Tiberiu Purdea a cucerit duminică, 22 octombrie 2023, al doilea turneul la simplu masculin, în cadrul circuitului RTP, după ce s-a impus în finala ultimului turneu RTP 1000 din acest, an, disputat la Club Sportiv Galaxy din București.

Tiberiu Purdea a bifat al doilea suces consecutiv la RTP, în doar șapte zile. La fix o săptămână de când a devenit în premieră campion RTP la simplu masculin, Tiberiu Purdea și-a adjudecat primul titlu RTP de categorie 1000. Cinci victorii în cinci ore, i-au adus mult râvnitul trofeu RTP 1000, la cea de-a treia finală jucată la acest nivel. În finală, s-a impus relativ lejer în fața fostului lider RTP, Constantin Bărcănescu, care a jucat accidentat la piciorul drept. Pentru al doilea titlu la RTP, Tiberiu Purdea a fost recompensat cu un premiu în valoare de 250 lei, 50 lei Voucher RTP, 100 lei pentru Turneul Campionilor RTP, o sticlă de vin de la Crama Oprișor și celebra cutie cu șosete de la Laboratorul de șosete.

A fost a patra finală la RTP în proba de simplu masculin, după ce primele două, ambele de categorie RTP 1000 au fost pierdute, prima în data de 7 iunie 2020 când a fost învins de Claudiu Băluță și a doua în data de 18 mai 2021, când a fost învins de Cristian Anghelina. Pe 15 octombrie 2023, Purdea a câștigat turneul RTP 500. Tiberiu Purdea este primul lider RTP la dublu masculin din istorie, după ce alături de Vlad Ștefănescu au cucerit primul turneu de dublu masculin organizat de RTP în data de 1 noiembrie 2020. Al doilea titlu RTP la dublu masculin, l-a cucerit în 30 mai 2021, alături de Cristian Anghelina.

Constantin Bărcănescu, desemnat al treilea favorit al turneului RTP 1000 GOLD CUP, a jucat într-un picior. Accidentat, sâmbătă, la un meci de fotbal, la piciorul drept, fostul lider RTP, a făcut eforturi incredibile pentru a se prezenta în turneu și să onoreze competiția. După o retragere în optimi a lui Sorin Țicu și două victorii în sferturi cu Mircea Trocaru și Paul Christian Tutunaru în semifinale, în finală, jocul solid prestat de Tiberiu Purdea, nu i-a dat nicio șansă la victorie. La ceremonia de premiere, Constantin Bărcănescu a dat dovadă de fair play, recunoscând faptul că adversarul său este mai bun, precizând și că dacă nu era accidentat, tot era învins de Purdea. Pentru prima sa finală RTP 1000 din carieră, Constantin Bărcănescu a primit 200 lei, un voucher RTP de 50 lei, o sticlă de vin de la Crama Oprișor și trofeul de finalist RTP 1000.

20 de jucători au participat la ultimul turneu RTP 1000 din anul 2023, turneu în cadrul căruia, Robert Chioveanu și-a făcut debutul la RTP.

Toți jucătoriI participanți la ultimul turneu RTP 1000 din 2023, au primit la fiecare meci jucat, batoane de ciocolată premium de la sponsorul oficial RTP, compania Heidi Chocolate.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %