Trinitas TV a început să emită în format HD

0
25
0 0
Read Time:1 Minute, 4 Second

Postul de televiziune al Patriarhiei Române, Trinitas TV, a început să emită și în format HD, începând din 18 octombrie 2023, Prima rețea de calbu care retransmite Trinitas TV în format HD, este RCS RDS.

„Este o realizare majoră pentru Trinitas TV din mai multe motive. În primul rând, programele Trinitas TV vor ajunge astfel la o calitate superioară (imaginea va fi de 2.5 ori mai clară și mai detaliată) la aproximativ 5,4 milioane de abonați, compania RCS RDS fiind lider de piață cu o cotă de 69% dintr-un total de 7,85 milioane de abonați”, a declarat arhid. Gheorghe-Cristian Popa, directorul general Trinitas TV.

Trinitas TV HD apare la finalul grilei digitale, pe poziția cu numărul 206, urmând ca, de la începutul anului viitor, să fie repoziționat imediat după Trinitas TV SD.

”Pentru a trece toate producțiile din format SD în format HD, Televiziunea Trinitas TV a fost retehnologizată fundamental începând cu anul 2018, sub coordonarea  directorului general de atunci, Ciprian Olinici, cu niște costuri semnificative, deoarece a fost necesară înlocuirea tuturor echipamentelor de bază: camere de filmat mobile și robotice, mixere video și audio, stații de grafică, computere de montaj, servere de arhivare, echipamente car tv, recordere, playere, soft de playout ș.a.”, a adăugat directorul general Trinitas TV.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %