Trinitas TV reia difuzarea emisiunii „Alege Responsabil!” – VIDEO

0
52
0 0
Read Time:2 Minute, 36 Second

Cu ocazia Anului Nou bisericesc, astăzi 1 Septembrie 2023 începe un nou sezon al emisiunii „Alege Responsabil!” pe Trinitas TV. Emisiune este difuzată în fiecare joi , vineri și sâmbătă, de la ora 20:55. Alegem responsabil ! cu Președintele InfoCons , Sorin Mierlea , prezent în cadrul emisiunii , pentru a veni în sprijinul consumatorilor cu informații de interes , corecte și concise despre aspectele la care aceștia trebuie să fie atenți la achiziționarea produselor și serviciilor !

Risipa alimentară, poluarea fonică, violența în școli, drepturile persoanelor cu dizabilități, sfaturi din domeniul financiar , achiziționarea de medicamente on line, polița RCA – acestea sunt doar câteva dintre temele care vor fi prezentate în fiecare joi , vineri și sâmbătă de la ora 20:55 , la „Alege responsabil” pe Trinitas TV , cu Președintele InfoCons , Sorin Mierlea !

În cadrul emisiunii „Alege responsabil” aflăm care este Aplicația de care avem nevoie atât acasă , cât și la cumpărături !

Aplicația InfoConsdezvoltată independent și transparent, unică la nivel internațional, este disponibilă în 33 de limbi pentru a facilita utilizarea și înțelegera informațiilor pentru toți consumatorii , în limba maternă.

Aplicația InfoCons cu peste 3.500.000 de produse agroalimentare, cosmetice, electronice și electrocasnice oferă acces direct la:

– Scanarea codurilor QR de pe etichetele energetice ale produselor electrocasnice și ale dispozitivelor electronice;

–  Scanarea codurilor de bare ale produselor agroalimentare pentru a afla ingredientele, numărul și tipul aditivilor alimentari, alergeni, cantitatea de zahăr, sare, calorii;

–  Toate numerele utile și de urgență la nivel local, național și internațional. Secțiune disponibilă și offline

–   Alertele pentru produsele alimentare și nealimentare;

–  Timpii de așteptare în punctele de trecere rutieră ale frontierei în și din România

– Verificarea agențiilor de turism, unităților de cazare și unităților de alimentație publică din România autorizate și licențiate

– dictionar terminologie din diferite domenii : protecția consumatorilor, mediu, energie, financiar bancar, financir nebancar, etc.

Prin scanarea codului de bare de pe etichetele  produselor agroalimentare, ai acces direct pe telefonul mobil la:

Afișarea instantă a informațiilor de pe etichetele produselor agroalimentare în limba selectată

Ingredientele din produsul scanat

Numărul și tipul aditivilor alimentari însoțiți de o descriere explicită;

Numărul și tipul alergenilor regăsiți în produl scanat;

Valorile nutriționale (cantitatea de sare, zahăr și calorii);

Calculator în care se poate insera cantitatea de produs consumată pentru a afla instant cantitatea de sare si zahăr, numărul de calorii precum și activitățile sportive necesare pentru arderea caloriilor (mers, alergare și bicicletă);

Posibilitatea de a acorda rating de la 1 la 5 produselor;

Salvarea produsului scanat în secțiunea „Produse Salvate”, consumatorii având astfel posibilitatea de a-și crea propria listă de cumpărături, meniul zilnic/ săptămânal, rețete Din secțiunea „Produse Salvate”, printr-o simplă bifare a produselor, consumatorii află numărul total de E-uricantitatea totală de zahăr și cantitatea totală de sare. De asemenea, aceștia pot distribui produsele bifate care alcătuiesc lista de cumpărături, meniul zilnic/săptămânal sau retetele cu familia si prietenii.

Personalizarea aplicației în funcție de preferințele de consum: număr maxim de E-uri și tipul acestoracantitatea maximă de sarecantitatea maximă de zahărtipul de alergeni și cantitatea maximă de calorii.

Distribuirea produselor scanate cu prietenii și familia.

Posibilitatea de a alege cel mai apropriat centru de reciclare al deșeurilor , din România

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %