Turneul Național Schubert: Teodora Gheorghiu și Diana Ionescu la Ateneul Român

0
14
0 0
Read Time:1 Minute, 34 Second

Luni, 6 noiembrie, de la ora 19:00, soprana Teodora Gheorghiu și pianista Diana Ionescu vor susține un recital pe scena Ateneului Român de la București, care face parte din Turneul Național cu unele dintre cele mai frumoase lieduri compuse de Franz Schubert.

Soprana Teodora Gheorghiu și pianista Diana Ionescu încep Turneul Naţional de lieduri pe 3 noiembrie, la Sibiu, la Sala Thalia. Bilete pentru recitalul de la Sibiu se găsesc pe www.iabilet.ro.

A doua zi, cele două artiste vor fi la Oradea, la Sala Filarmonicii. 

Turneul Național de lieduri susținut de soprana Teodora Gheorghiu, care va fi acompaniată de pianista Diana Ionescu, se va încheia pe 8 noiembrie, la Brașov, la Banca de Cultură Apollonia. Intrarea la acest recital este liberă.

Teodora Gheorghiu reprezintă unul dintre superbele glasuri pe care România le-a oferit lumii în ultimele decenii, o voce care a încântat juriile concursurilor „Enescu” şi „Reine Elisabeth” în anii 2000 şi care de atunci a evoluat pe scene importante ale Europei.

Diana Ionescu este o pianistă cu o carieră impresionantă, care a colaborat cu numeroși artiști de talie mondială și a concertat în numeroase săli de concerte renumite.

Franz Schubert a excelat în multiple genuri muzicale, dar, cu cele peste 600 de lieduri compuse, s-a dovedit a fi, de departe, cel mai prolific creator din istoria muzicii în acest domeniu. A transpus poeme în muzică, cele mai celebre fiind „Der Erlkönig” (”Regele Ielelor”) și „Gretchen am Spinnrade” (”Margareta torcând”) de Goethe, iar liedurile sale au avut mereu un puternic substrat, pe care nimeni nu pare să îl fi identificat înainte. Nu e de mirare că Franz Liszt l-a numit „cel mai poetic muzician care a trăit vreodată”! Chiar dacă a murit mult prea tânăr, la vârsta de 31 de ani, a creat ceea ce astăzi însumează aproape 1.000 de compoziții: „M-am născut doar pentru a compune.”

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %