Turneul Național Violoncellissimo – Clasic la puterea a treia 2023 deschide seria concertelor de la Ateneul Român

0
60
0 0
Read Time:1 Minute, 57 Second

Sâmbătă, 7 octombrie, de la ora 19:00, maestrul Marin Cazacu și Ansamblul Violoncellissimo vor deschide seria de octombrie a Turneului Național Violoncellissimo – Clasic la puterea a treia 2023, ediția a V-a, pe scena Ateneului Român din București.

Programul concertului de sâmbătă, 7 octombrie, de la Ateneu, este unul eclectic, așa cum și-a obișnuit ansamblul publicul, cu muzică de toate genurile, adaptată pentru violoncel, piese de pe coloane sonore ale mai multor filme celebre, cu valsuri, marșuri și cu lucrări de Beethoven și Mozart în variantă rock.

Proiectul Violoncellissimo, alături de studenții mei, pe mine mă onorează și mă face să fiu fericit și, mai ales, să mă bucur de fiecare clipă gândindu-mă ce înseamnă muzica pentru mine, pentru acești tineri și pentru cei care ascultă ceea ce noi oferim de fiecare dată. Bucureștiul este o etapă importantă, la Ateneul Român, în sala mare. Au avut deja loc câteva concerte în câteva orașe importante, urmează și altele, mergem și în Moldova, la Chișinău și chiar și la Madrid, în luna noiembrie. Ne motivează iubirea pentru muzică și pentru familia pe care am creat-o, spune violoncelistul Marin Cazacu, coordonatorul și inițiatorul Violoncellissimo.

După concertul de la București, Turneul Național Violoncellissimo – Clasic la puterea a treia, va ajunge la Iași (13 octombrie), Timișoara (19 octombrie), Arad (20 octombrie), Deva (21 octombrie), Cluj (22 octombrie), Ploiești (26 octombrie), dar și peste hotare, la Chișinău (14 octombrie). Pe 28 noiembrie ansamblul va susține un concert la Madrid.

Violoncellissimo este ansamblul alcătuit din cei mai buni tineri violonceliști din țară, unul dintre cele mai cunoscute ansambluri camerale românești din ultimii 20 de ani și s-a format la inițiativa renumitului violoncelist Marin Cazacu, care, alături de actuali și foști studenți ai săi, a deschis, astfel, un nou drum în promovarea muzicii și tinerilor talentați din România.

Marin Cazacu este directorul general al Filarmonicii George Enescu, profesor la Universitatea Națională de Muzică din București, iar în 1998 a fondat cvartetul Cellissimo, prezent pe scenele portugheze în 2013, la CCB (Lisabona) și Casa da Música (Porto). Maestrul Marin Cazacu a cântat alături de Ghennadi Rojdestvenski, Sergiu Comissiona, Horia Andreescu, Antoni Ros Marba, Vladimir Orlov, Radu Aldulescu, Jeremy Menuhin și alții. De asemenea, a avut multiple apariții la festivaluri internaționale precum cele de la Berlin, Hong- Kong, Macao, München, Milano, Osaka, Seoul, Tokio.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %