Un expert elvețian dă totul peste cap în cazul de dopaj al lui Halep

0
74
0 0
Read Time:51 Second

Fanii Simonei Halep sunt în al nouălea cer după ce organizatorii US Open au introdus-o pe româncă pe lista provizorie. Însă un expert elvețian le strică bucuria.

Când toată lumea credea că Halep a scăpat de suspendare, expert elvețian Raphael Faiss, cercetătorul şef al Centrului de Cercetare şi Expertiză în ştiinţele anti-doping la Universitatea din Lausanne, a declarat că roxadustat, substanța găsită în corpul româncei, reprezintă o provocare pentru Agentia anti-doping.

(Roxadustatul) nu este nou, a existat de la începutul anilor 2010, dar a fost disponibil doar în Asia. Stimulează corpul ca şi cum ar fi la altitudine şi stimulează urcarea celulelor roşii, producând eritropoetină endogenă. Este dificil să testezi sportivii care se antrenează la altitudine, unele locuri fiind disponibile doar cu telecabine, care nu circulă noaptea’‘, a declarat Faiss potrivit Agerpres.

Roxadustatul, care este detectabil la testele anti-doping din 2017, are o durată de eliminare din corp de 10-16 ore, făcând dificil pentru ofiţerii de control antidoping să îi prindă pe eventualii trişori.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %