Valentin Albăstroiu, victorie cu emoții în finala turneului RTP 500 SILVER CUP 2023

0
48
0 0
Read Time:2 Minute, 48 Second

Valentin Albăstroiu a câștigat duminică, 7 mai 2023, la Club Sportiv Galaxy din București, turneul RTP 500 SILVER CUP 2023, după ce l-a învins în finală pe Iulian Dragne.

Valentin Albăstroiu a reușit să se impună în finală după o răsturnare spectaculoasă de scor, reușind să anuleze adversarului o minge de meci. După ce a pierdut cu 0-4 primul set, Albăstroiu și-a ridicat nivelul de joc în setul doi unde a condus cu 3-1. După ce a ratat o minge de set pe serviciul adversarului, la scorul de 3-2, Albăstroiu a condus cu 40-0 la 3-3, însă Iulian Dragne a reușit să egaleze la 40-40, făcând finalul de set extrem de tensionat de ambele părți ale fileului. Cu mari emoți, a reușit să fructifice a cincea minge de set și să împingă soarta finalei în super tie break unde s-a impus cu 10-3. Astfel că după o oăr de joc, și-a adjudecat primul său titlu RTP 500 din carieră și al doilea treofeu RTP după cel cucerit în 30 octombrie 2022 la turneul RTP TOP CUP. Cele 500 de puncte RTP câștigate îl urcă în premieră pe locul 20 RTP în clasamentul de simplu masculin. Valentin Albăstroiu a fost recompensat cu un premiu în valoare de 200 lei, o sticlă de vin de la Crama Oprișor, un voucher RTP în valoare de 100 lei dar și cu un voucher pentru Turneul Campionilor RTP în valoare de 100 lei. A primit de asemenea și cutia cu șosete oferită de Laboratorul de Șosete și trofeul campionului RTP 500, ce va fi personalizat cu numele său. Urmare a câștigării turneului RTP 500 SILVER CUP, Valentin Albăstroiu avansează la niver RTP 1000 în cadrul circuitului Romanian Tenis Premium.

Iulian Dragne a bifat a doua finală RTP consecutivă, în doar două săptămâni, după cea de categorie RTP 250 pierdută pe 23 aprilie în fața lui Florin Poțincu. După ce l-a învins
în optimi de finală pe favoritul numărul doi al turneului, Luchian Cincu și pe favoritul 7, Tiberiu Vasilache în sferturi, Iulian Dragne a început în forță finala cu Albăstroiu. Însă, după ce a câștigat categoric, cu 4-0 primul set, s-a relaxat, așa cum a recunoscut și la ceremonia de premiere. Relaxarea prematură l-a costat finala, pentru că s-a demoralizat și în setul trei nu a mai reușit să se concentreze la meci. Pentru prima finală RTP 500 jucată, Iulian Dragne a fost răsplătit cu un premiu în valoare de 150 lei, un voucher RTP de 50 lei, un voucher de 50 lei pentru RTP FINALS, 350 puncte RTP care-l urcă pe locul 103 RTP și o sticlă de vin de la Crama Oprișor. Trofeul finalistului RTP 500 SILVER CUP 2023, va fi personalizat cu numele său. Faptul că în doar două săptămâni a reușit să bifeze două finale consecutive, dar la turnee de dificultate diferită, denotă faptul că potențialul de joc al lui Iulian Dragne este fantastic și că are șanse mari să devină Campion RTP în 2023. La finala jucată târziu în noapte, Iulian Dragne a avut parte de doi susținători înfocați, Alin Igescu și Monica Dragomir, prietena sa.

Turneul RTP 500 SILVER CUP 2023 a reunit la start 24 de jucători, dintre care patru au fost debutanți: Adrian Zaciu, Dan Petrov, Valentin Prutu și Sethetse Mats’oele.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %