Viitor la lumina lumânării, povestea tulburătoare prezentată de Kanal D

0
46
0 0
Read Time:2 Minute, 9 Second

În ediția de duminică a emisiunii „Asta-i România!”, avem ocazia să cunoaștem povestea tulburătoare de viață a familiei Opriș, o scenă de viață dintr-o Românie în care copiii își caută viitorul la lumina lumânării, unde visurile se nasc sub un acoperiș din chirpici prin care intră vântul și iese fumul.

Rămași fără casă, în urma unui incendiu, familia Opriș trăiește de aproape 10 ani, într-o sărăcie lucie. Doi părinți, un bunic, și doi copii trăiesc ca în zorii civilizației într-o casă de chirpici, la lumina lumânării.  Au rămas la mila lui Dumnezeu, doar cu hainele de pe ei, dar cu dorința de merge mai departe împreună, mai uniți. Fără apă, fără lumină, în două cămăruțe ridicate cu greu de tată, doi copii își caută viitorul cu lumânarea, la propriu! Pentru ei să nu aibă, este un stil de viață, în schimb ce pentru noi, să ai și să dăruiești poate fi cu adevărat bucuria Crăciunului.

Totodată îl vom cunoaște și pe Samuel Negoiescu, omul care a ales să ajute oameni. A terminat teologia, dar a înțeles că o faptă bună cântărește mult mai mult decât un cuvânt și așa într-o zi a lăsat casa Domnului pentru a intra în casa omului.

De 15 ani aradeanul întinde mâna celor care au nevoie; bolnavi, nevoiași, încercati de viață. A început în 2007 când a ajutat prima familie săracă și, în timp, a ajuns să schimbe mii de destine care i s-au lipit de suflet, așa cum este și cazul familiei Opriș.

Împreună cu Samuel mergem într-unul dintre cele mai sărace sate din Teleorman, acolo unde vom afla povestea acestei familii greu încercate de soartă.

Tot duminică, la „Asta-i România!” ne îndreptăm privirea și către cei care sunt singuri, către cei care atunci când noi ne așezăm la masă alături de toți cei dragi și împărțim pâinea de sărbători, undeva, într-o casă, un om e singur și așteaptă ca cineva să-i mai deschidă ușa o dată. Neputincios și aproape uitat de toți ai lui, așa îl găsim în Valea Schiopului pe Nea Ionică Chiriță, bătrânul care trăiește precum un pustnic într-un sat din care toată lumea s-a dus de a lungul timpului. Bătrân, olog și cu vederea slăbită, bărbatul s-a sacrificat pe sine, a rămas credincios părinților și pământului pe care s-a născut. Până când, într-o zi, s-a trezit singur în locurile astea, precum un pustnic.

Nu ratați, duminică de la ora 14:30, o ediție impresionantă a emisiunii „Asta-i România!”, prezentată de Mihai Ghiță, la Kanal D.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %