Vizita ambasadorului României în SUA în statul Connecticut. Întâlniri cu comunitățile de români și cu Guvernatorul statului

0
105
0 0
Read Time:2 Minute, 32 Second

Turneul „50 States, One Community” al ambasadorului României în Statele Unite ale Americii, Andrei Muraru, a continuat în statul Connecticut, în perioada 6-8 decembrie 2022.

Ambasadorul Muraru a vizitat comunitățile românești formate în jurul organizației Românul și a bisericilor „Holy Brâncoveanu Martyrs Romanian Church”, „Holy Transfiguration Orthodox Church” și „Agape Romanian Church” și a participat, la 8 decembrie, la evenimentul de celebrare a Zilei Naționale a României, organizat de Consulatul Onorific al României în Connecticut.

De asemenea, ambasadorul român a avut o serie de întâlniri cu numeroasa comunitate românească formată din studenți și profesori de origine română care activează în cadrul prestigioasei universități americane Yale, în domenii precum: medicină, matematică, fizică sau informatică.

În acest context, ambasadorul Muraru a avut ocazia de a vizita afaceri de succes deținute de reprezentanți ai comunității române din Connecticut: restaurantul A Villa Louisa  și Transilvania Restaurant and Bar. „Sunt profund impresionat de tot ce ați  reușit să clădiți aici: organizația românească, bisericile, restaurantele care servesc bucate românești, școala online  pentru învățarea limbii române, toate construite în jurul devizei – Împreună ne este mai bine”, a declarat ambasadorul României cu ocazia întâlnirii cu comunitatea românească din Hartford și Manchester.

Tot pe linie academică, ambasadorul României a avut o întâlnire cu conducerea Quinnipiac University  (Provost Debra Liebowitz  și reprezentanți ai Central European Institute), cu scopul de a identifica posibilități de cooperare și realizarea de schimburi academice cu universități din România.

La nivel politic, întrevederile ambasadorului au inclus oficiali ai statului Connecticut:  guvernatorul Ned Lamont, viceguvernatorul, Susan Bysiewicz, secretarul de stat, Mark Kohler dar și primarul orașului Hartford, Luke Bronin. Discuțiile cu oficialii americani s-au concentrat pe posibilitatea extinderii cooperării în domeniul economic, pe aspecte privind relațiile bilaterale dintre România și SUA, situația invadării Ucrainei de către Rusia și criza generată de aceasta în privința securității alimentare, precum și pe inițiative și proiecte destinate comunității românești din statul Connecticut.

Un segment important al vizitei a cuprins întrevederi cu reprezentanți la nivel înalt ai unor companii americane din domeniile energiei (Mitsubishi Power Aero LLC)  și apărării (Pratt &Whitney) pentru a identifica posibilități de extindere a cooperării în aceste arii.

Ambasadorul Muraru a fost însoțit, pe parcursul vizitei, de Consulul Onorific al României la Hartford, Dana Bucin.

Vizita ambasadorului român în statul Connecticut face parte din turneul „50 States, One Community”, pe care acesta îl efectuează în comunitățile românești din Statele Unite. Andrei Muraru și-a propus să viziteze cât mai multe comunități de români din SUA, considerând că este important să le cunoască specificul, dorințele și necesitățile, precum și să exploreze oportunitățile de cooperare, investiții și schimburi culturale la nivel statal.

Până în prezent, de la primirea scrisorilor de acreditare din partea președintelui american Joe Biden în luna septembrie 2021, ambasadorul Muraru a vizitat o serie de comunități de români din statele Ohio, Illinois, New Jersey, Arizona, Utah, Texas, Minnesota, Michigan și New Mexico. Vizitele ambasadorului român cuprind atât întâlniri cu comunitățile românești și cu profesori și studenți români din universități cât și întrevederi oficiale la cel mai înalt nivel cu autorităţile statelor vizitate.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %