Volodimir Zelenski, desemnat de Financial Times drept personalitatea anului 2022

0
110
0 0
Read Time:1 Minute, 11 Second

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a fost desemnat de Financial Times, drept personalitatea anului 2022.

„Şi-a câştigat un loc în istorie pentru extraordinara sa demonstraţie de leadership şi tărie de caracter” , se arată pe contul de Twitter al Financial Times.

Ziarul a făcut această alegere pentru că preşedintele Ucrainei întruchipează „rezistenţa poporului său şi a devenit un etalon al democraţiei liberale” .

Ziarul l-a comparat pe Zelenski cu prim-ministrul britanic din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, Winston Churchill, care a oferit poporului britanic adrese regulate la radio.

De asemenea, Financial Times l-a numit pe preşedintele ucrainean la antipodul dictatorului rus Vladimir Putin, care are „ambiţii imperiale” care au costat viaţa a zeci sau chiar sute de mii de oameni.

„Mulţi ucraineni înainte de invazia din februarie îl considerau un comediant şi un amator, incapabil să accepte provocarea înaltelor funcţii, dar Zelenski, în vârstă de 44 de ani, a reuşit să-şi ocupe locul cuvenit în istorie datorită leadershipului şi rezistenţei sale incredibile” , scrie Financial Times.

Financial Times a scrie că decizia preşedintelui de a rămâne, în loc să accepte propunerea americană de a fi evacuat, a devenit unul dintre cele mai importante puncte ale războiului, motivând armata şi poporul ucrainean să reziste.

Zelenski a devenit, de asemenea, personificarea curajului şi rezistenţei poporului ucrainean în lupta sa împotriva agresiunii ruse. Din aceste motive Financial Times l-a recunoscut pe Zelenski drept Omul anului” , conchide publicaţia.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %