Xiaomi Education lansează proiectul „Story in Sight” pentru a cultiva, prin artă fotografică, următoarea generație de storytelleri vizuali

0
57
0 0
Read Time:7 Minute, 44 Second

Xiaomi, în parteneriat cu Giuseppe Nucci, unul dintre cei mai apreciați instructori ai Leica Akademie și cunoscut fotojurnalist, prezintă „Story in Sight”, o serie unică de workshopuri de fotografie, menită să contribuie la cultivarea storytellingului vizual.

Proiectul „Story in Sight” face parte dintr-o serie mai amplă de inițiative pentru educație, sub umbrela Xiaomi Education, ce reiterează angajamentul Xiaomi de a inspira și cultiva tinerii la nivel global prin a le pune la dispoziție instrumentele și tehnologia care să îi ajute să își atingă potențialul creativ.

Esența proiectului „Story in Sight” constă în oportunitatea unică pe care o oferă studenților, aceea de a învăța direct de la cunoscutul fotojurnalist Giuseppe Nucci. Cu o carieră impresionantă, care l-a purtat în toate colțurile lumii, Nucci aplică o perspectivă antropologică în procesul creativ de a documenta oameni, locuri și poveștile lor. De-a lungul timpului, lucrările sale au apărut în numeroase publicații internaționale, precum National Geographic, The New York Times, The Guardian și Wired. În 2018, a câștigat premiul Picture of the Year, una dintre cele mai prestigioase recunoașteri în fotojurnalism. Din 2017, Giuseppe Nucci a început să împărășească din experieța lui cu studenții din toată lumea. În 2022, a primit distincția de a fi numit instructor al Leica Akademie, demonstrându-și talentul atât ca fotojurnalist, cât și ca profesor.

„Sunt onorat de oportunitatea de a susține workshopurile din seria «Xiaomi Education – Story in Sight»”, a declarat Giuseppe Nucci. „Să explorez storytellingul în fotojurnalism alături de studenți este o provocare incitantă pentru mine. Îmi doresc să îmi impărtășesc experiența ca fotograf și să inspir studenții să devină la rândul lor niște artiști excepționali”.

Universitatea din Barcelona este prima instituție care se alătură proiectului „Story in Sight”. Fondată în 1450, aceasta este una dintre cele mai vechi și mai apreciate instituții la nivel european, recunoscută pentru standardele sale academice, contribuția în cercetare și implicarea activă în cauze sociale. Workshopurile vor avea loc în noiembrie, anul acesta, în cadrul semestrului de iarnă al Universității din Barcelona. Aceste workshopuri inovatoare sunt accesibile studenților de la Facultatea de Filosofie și Comunicare Vizuală, Facultatea de Arte Plastice și Facultatea de Comunicare și Media Audiovizuală.

Dr Javier Orduña, coordinator pentru Universitățile Chineze la Prorectoratul pentru Politici Internaționale și Profesor al Facultății de Filologie și Comunicare din cadrul Universității din Barcelona, despre proiect: „Suntem încântați să găzduim workshopurile «Story in Sight» la Universitatea din Barcelona. Colaborarea cu Xiaomi și cu fotojurnalistul Giuseppe Nucci reprezintă o oportunitate fantastică pentru studenții noștri pentru a le cultiva abilitățile narative prin fotografie. Avem convingerea că, lucrând alături de un profesionist desăvârșit precum Giuseppe și oferindu-le oportunitatea de a-și dezvolta tehnica prin exerciții practice, studenții noștri vor beneficia de o experiență educațională complementară programei academice”.

Prin eforturi comune, proiectul Xiaomi Education – „Story in Sight” integrează cunoștințele și experiența fotojurnalistului Giuseppe Nucci pentru a inspira și cultiva următoarea generație de storytelleri vizuali.

About Xiaomi Corporation

Xiaomi Corporation a fost înființată în aprilie 2010 și listată în componenta Main Board a Bursei de Valori din Hong Kong la 9 iulie 2018 (1810.HK). Xiaomi este o companie de electronice de larg consum și producție inteligentă, cu smartphone-uri și hardware inteligent conectate printr-o platformă IoT.

Îmbrățișând viziunea noastră de „Make friends with users and be the coolest company in the users’ hearts”, Xiaomi urmărește continuu inovații, experiența de înaltă calitate a utilizatorului și eficiența operațională. Compania construiește fără încetare produse uimitoare cu prețuri oneste, pentru a permite tuturor să se bucure de o viață mai bună, prin intermediul tehnologiei inovatoare.

Xiaomi este una dintre cele mai importante companii de smartphone-uri din lume În iunie 2023, MAU al MIUI a atins aproximativ 606 milioane la nivel global. 654,5 milioane de dispozitive inteligente conectate la platforma sa (excluzând smartphone-urile, laptopurile și tabletele) la 30 iunie 2023. Produsele Xiaomi sunt prezente în peste 100 de țări și regiuni din întreaga lume. În august 2023, compania a ajuns pe lista Fortune Global 500 pentru a cincea oară, ocupând locul 360.

Xiaomi face parte din indicele Hang Seng, indicele Hang Seng China Enterprises, indicele Hang Seng TECH și indicele Hang Seng China 50.

Despre Xiaomi Education – Story in Sight

Despre program

Ca unul dintre brandurile de tehnologie de top la nivel global, Xiaomi își propune să constribuie semnificativ în societate și să transforme felul în care oamenii trăiesc, lucrează și comunică. Pentru a-și extinde impactul la nivel global, Xiaomi demarează un program de educație pentru tineret – „Xiaomi Education”, pentru a inspira și susține tinerii, oferindu-le instrumentele și tehnologia pentru a-și atinge potențialul creativ și a construi un viitor mai bun pentru ei înșiși, pentru comunitățile din care fac parte și pentru societatea în care trăiesc.

Cea mai recentă inițiativă sub umbrela „Story in Sight” este o serie de workshopuri de storytelling prin fotografie, un proiect dezvoltat prin colaborarea dintre instructorul Leica Akademie și photojurnalistul Giuseppe Nucci, Universitatea din Barcelona și Xiaomi. Aceste workshopuri sunt concepute astfel încât să ofere studenților cu specializare în arte vizuale cu abilitățile și cunoștințele necesare pentru a crea narațiuni vizuale prin fotografie. Programul reprezintă o oportunitate unică pentru studenți să învețe direct de la un fotograf de renume, care să îi poarte prin provocările unei cariere în domeniul fotografiei, dar și prin creativitatea și bucuria pe care fac parte din proces.

Unviersitatea din Barcelona este prima universitate care se alătură programului Xiaomi Education – Story in Sight. Workshopurile sunt accesibile studenților de la Facultatea de Filosofie și Comunicare Vizuală, Facultatea de Arte Plastice și Facultatea de Comunicare și Media Audiovizuală.

Despre Giuseppe Nucci

Giuseppe s-a născut în 1982 intr-un oraș de munte din Molise, unul dintre cele mai puțin cunoscute și dezvoltate regiuni din Italia. Stilul lui extrovert și curiozitatea nativă l-au determinat să își părăsească micul oraș natal încă de la vârsta de 14 ani. În 2015, la întoarcerea dintr-o călătorie în India, se înscrie la un curs intensive de fotografie care l-a ajutat să își consolideze cunoștințele și a contribuit la dezvoltarea limbajului său visual.

În ultimii ani, s-a concentrate pe proiecte de documentare, care au fost preluate în numeroase publicații internaționale precum National Geographic, New York Times, The Guardian, Der Spiegel, Wired și L’espresso. Este câștigător al premiului Picture of the Year, una dintre cele mai prestigioase recunoașteri în fotojurnalism, precum și al altor premii fotografice, printer care Kolga Tblisi Photo Award, World Report Award, Premio Portfolio Umbria World Fest și Premio Tabò. Predă fotografie din 2017, iar în 2022 s-a alăturat ca instructor al Leica Akademie. În present, locuiește în Roma.

Despre Universitatea din Barcelona

Universitatea din Barcelona, situată în Barcelona, Catalonia, Spania, este o universitate de stat care fucționează din 1450, fiind una dintre cele mai vechi universități din Spania. Cu peste 76.000 de studenți, 6.200 de profesori și cercetători și peste 2.400 de angajați cu roluri administrative, aceasta este și una dintre cele mai mari universități din Spania.

Univeristatea din Barcelona se numără printer cele mai bune universități din Europa ca urmare a standardelor academice excepționale, contribuțiilor semnificative încercetare și a dedicării pentru cauze sociale.

Expoziție de storytelling prin fotografie

Conservarea patrimoniului cultural – Un eseu fotografic

Conservarea patrimoniului cultural este un aspect esențial în păstrarea identității și istoriei unei comunități. Fotojurnalistul Giuseppe Nucci ne poartă într-o călătorie în munții Maiella din Italia și oamenii săi, documentând legătura lor strânsă cu regiunea. În ciuda numeroaselor provocări cu care se confruntă, precum depopularea și turismul excesiv, localnicii rămân rezilienți și optimiști și își găsesc tăria în sentimental de apartenență la comunitate și familie.

Prin lentila sa, Giuseppe surprinde valorile de neclintit ale localnicilor și devotamentul lor ferm de a-și conserva modul de viață. Acest eseu fotografic reprezintă un tribut pentru robustețea care caracterizează întreaga regiune Abruzzo și oamenii săi, precum și o reiterare a importanței prezervării patrimoniului cultural.

Giuseppe va folosi acest eseu fotografic ca pe un exemplu pentru impactul pe care storytellingul îl are în fotografie, în cadrul workshopurilor Xiaomi Education – Story in Sight, desfășurate alături de studenți.

About Xiaomi Corporation

Xiaomi Corporation a fost înființată în aprilie 2010 și listată în componenta Main Board a Bursei de Valori din Hong Kong la 9 iulie 2018 (1810.HK). Xiaomi este o companie de electronice de larg consum și producție inteligentă, cu smartphone-uri și hardware inteligent conectate printr-o platformă IoT.

Îmbrățișând viziunea noastră de „Make friends with users and be the coolest company in the users’ hearts”, Xiaomi urmărește continuu inovații, experiența de înaltă calitate a utilizatorului și eficiența operațională. Compania construiește fără încetare produse uimitoare cu prețuri oneste, pentru a permite tuturor să se bucure de o viață mai bună, prin intermediul tehnologiei inovatoare.

Xiaomi este una dintre cele mai importante companii de smartphone-uri din lume În iunie 2023, MAU al MIUI a atins aproximativ 606 milioane la nivel global. 654,5 milioane de dispozitive inteligente conectate la platforma sa (excluzând smartphone-urile, laptopurile și tabletele) la 30 iunie 2023. Produsele Xiaomi sunt prezente în peste 100 de țări și regiuni din întreaga lume. În august 2023, compania a ajuns pe lista Fortune Global 500 pentru a cincea oară, ocupând locul 360.

Xiaomi face parte din indicele Hang Seng, indicele Hang Seng China Enterprises, indicele Hang Seng TECH și indicele Hang Seng China 50.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %